Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een relatie. De cliënt leert en de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Bij coaching wordt er vanuit gegaan dat de antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Door de juiste vragen te stellen en door de inzet van diverse interventies en methodieken help ik je als coach om je eigen antwoorden te vinden.

Met de inzet van coaching kan veel bereikt worden. Het doorbreken van (belemmerende) patronen, leren omgaan met nieuwe situaties/verlies, met een frisse blik naar je loopbaan en toekomstwensen kijken, het verbeteren van je werk/privé balans, anders omgaan met grenzen, bewuster keuzes maken, meer begrip krijgen voor individuen binnen je team en nog veel meer. Ik coach zowel met als zonder paarden.

Een gemiddeld traject bij Unalome bestaat uit zes sessies van 1-1,5 uur in een tijdsbestek van ongeveer vier of vijf maanden. Maar natuurlijk wordt jouw traject op jou als individu afgestemd. Wanneer een traject door je werkgever wordt geïnitieerd, kan er ook een tussentijdse evaluatie en eindevaluatie ingepland worden.

Tijdens de intake maken we kennis en kijken we naar je huidige situatie, je gewenste situatie en coachvraag en/of doelstellingen.

Bij aanvang van een traject maak ik vaak gebruik van een DiSC analyse die een helder beeld geeft van gedrag, communicatiestijl, drijfveren en motivatie. Vervolgens gaan we aan de slag met het in kaart brengen van wie je bent, waar je vandaan komt en hoe dit je vormt. We onderzoeken wat je waarden zijn en in hoeverre je nu bij die waarden stilstaat of er juist verder vanaf staat en hoe dat je keuzes in werk/privé beïnvloedt. We gaan aan de slag met je kernwaarden, je kwaliteiten, je uitdagingen en valkuilen en we gaan in onderzoeken welke opties en keuzes je hebt in je dagelijkse leven en wat de daaruit voortvloeiende consequenties zijn.

Naast het reguliere coachen ben ik ook gecertificeerd paardencoach en zet ik de paarden (altijd in overleg met de cliënt) regelmatig in tijdens trajecten. Onze mooie kudde bestaat momenteel uit zeven paarden. Cosmo, Naoma, Elyan, Humpy, Lumen, Jack & Miem.

Lees hier meer over paardencoaching!