Begeleiding bij verlies voor Paardencoaches

Een korte verkenning van het rouwlandschap met behulp van de fases van de transitiecirkel.

In ons leven bevinden we ons voortdurend tussen situaties van welkom en afscheid en hechting en verlies. Hierin zieken we naar betekenis. Dit geldt zeker voor situaties van verlies, rouw en verdriet. Deze beweging wordt zichtbaar in de Transitiecirkel.

De workshop ‘Begeleiding bij verlies voor Paardencoaches’ geeft je als begeleider zowel theoretische kennis als concrete handvatten om zicht te krijgen op de rol van verlies tijdens je coaching. Bij het werken met dit onderwerp worden ook de eigen thema’s van ons als begeleider geraakt. Je leert dit te (h)erkennen zodat je het kan inzetten tijdens je begeleiding. 

Afbeelding flyer website

Tijdens de workshop werken we o.a. met de theorie (en de praktijk) van de Transitiecirkel. Hierin ben ik geïnspireerd door Jakob van Wielink, professional op het gebied van verliesbegeleiding. Daarnaast kijken we ook naar de rouwtaken zoals deze gedefinieerd zijn door Manu Keirse.

Transitiecirkel

Programma:
11.00 Welkom & inchecken
11.45 Theorie
13.15 Lunch
14.15 Praktijk -> in tweetallen of drietallen oefenen met de paarden
16.15 Nabespreken, afronding & uitreiken certificaten van deelname

Een korte impressie van eerdere workshops:

5
Werken met de Transitiecirkel
12
Samen lunchen
6
Theorie
10
Inspirerende literatuur
8
Samen met de paarden

Voorbeeld certificaat
Certificaat van deelname

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie. Vaak ligt dit tussen de 4 en de 9 deelnemers. Je plek voor deelname is definitief bij volledige betaling.

Aanmelden kan via Angela@unalome.nl